Optometrista látásvizsgálat

Látásvizsgálat a Régiposta Optikában


A látásvizsgálatot szakképzett optometristáink végzik, modern eszközökkel. Optometristáink mind szemüvegkészítéshez, mind kontaktlencse-használathoz végeznek vizsgálatot. Vizsgálatainkhoz előzetes időpont foglalás szükséges!

blank

Látásvizsgálat budapesti optikánkban


A rendszeres látásvizsgálat fontos a minél előbbi korrekció és a súlyosabb látásromlás megelőzésében, azonban a legtöbben csak akkor mennek szemészhez, ha már zavaróvá válik a probléma. Ellenőriztesse látását évente!

Az évente elvégzett látásvizsgálat különösen fontos a kontaktlencsét viselők esetében! Az utóbbi években egyre többen szerzik be az interneten keresztül kontaktlencséiket, így az esetleges dioptira romlás rejtve marad.

Hogyan zajlik a látásvizsgálat?


Minden orvosi vizsgálat első fontos része, hiszen a helyes diagnózis felállítását segítik.
4 területre terjed ki:

  • Családi anamnézis (kancsalság, zöldhályog, szürkehályog, fénytörési hibák stb.)
  • Általános betegségek (cukorbetegség, magas vérnyomás, autoimmun betegségek, fertőző betegségek)
  • Szemészeti (korábbi szembetegségek, szemüveg viselés kezdete, kontaktlencse viselés kezdete, gyulladások, sérülések, műtétek, kancsalság, kenőcsök használata)
  • Jelen panaszok (látóélesség csökkenés, fájdalom, irritáció, kipirosodás stb.)

A szem objektív fénytörését automata refraktométerrel határozzuk meg majd Javal-keratométerrel meghatározzuk az asztigimia mértékét.

A fénytörési hibák (ametropia) előfordulása nagyon gyakori, a lakosság több mint a felét érinti.

Computeres bemérés után a látóélességet távolra és közelre korrekció nélkül (nyers látóélesség) megnézzük, majd megkeresük a legjobb monokuláris korrekciót, asztigmia esetében keresztcilinderrel történik a pontos tengely meghatározása.

Miután megtaláltuk a legjobb monokuláris korrekciót, megnézzük, hogy két szemmel is kényelmes, illetve éles látást ad. Szükség szerint finomítunk a dioptrián.
Ha szemüvegre van szükség az életvitelhez szükséges szemüveg felírása történik, egy-, kettő, vagy többfókuszú lencsét javasolva.

Amely a szemhéjak, a könnykészülék, a kötőhártya, az ínhártya, a limbus, a könnyfilm, a szaruhártya, az elülső csarnok, a szivárványhártya és a lencse vizsgálatát foglalja magában. A vizsgálatot normál fényviszonyok mellet is és elsötétített vizsgáló helyiségben is történhet.

Az optometrista látásvizsgálat díja: 12.000 Ft

6000,- Ft kedvezményt biztosítunk a szemüvegre, ha nálunk készül (keret+lencse)!

Mi a különbség a teljeskörű szemészeti vizsgálat és a látásvizsgálat között?


A látásvizsgálat egy dioptria meghatározás objektív és szubjektív vizsgálattal, szemüveg felírás céljából, melyet az optometrista végez, ezért nem tartalmaz orvosi javallatot / szakvéleményt / leletet.

Zsófia PéterZsófia Péter
15:42 22 Apr 21
Maximálisan elégedett vagyok mindennel, csak ajánlani tudom mindenkinek! Már a második szemüvegemet készíttettem itt, nem hiába. Szakértelem, profizmus, segítőkészség, türelem -akár a vizsgálatról, akár a szemüveg kiválasztásáról van szó. Nem is merném többet máshol csináltatni a szemüvegem, mert félnék, hogy nem kapom azt a minőséget!
Attila MolnárAttila Molnár
05:36 29 Feb 20
Értenek ahhoz, amit csinálnak, kedvesek, segítőkészek.
Hostess VesperHostess Vesper
12:05 28 Aug 19
Kedvesek, segítőkészek és türelmesek ;) bőség zavara...XD
Zsolt AntalZsolt Antal
11:38 28 Aug 19
Gyors kiszolgálás. Nagyon kedves a doktornő. A kedvenc helyem! Ajánlom őket!
Peter HorvathPeter Horvath
11:15 28 Aug 19
Széles választék, kedves volt mindenki és nagyon jók az árak, majdnem a felét fizettem egy hasonló optikához képest!
js_loader

Várjuk sok szeretettel optikánkban!

A Régiposta Optika családi vállalkozásként működik már 2014 júliusa óta a Belváros szívében, a Váci utca szomszédságában. Üzletünkben nem csak széles szemüveg márka kínálattal várunk minden kedves érdeklődőt, hanem teljeskörű szemészeti vizsgálattal is. Optikánkban látszerészeink segítenek a megfelelő szemüveg vagy kontaktlencse kiválasztásában és saját műhelyünkben testreszabottan készítjük el az Ön szeméhez illő lencséket.
blank

Foglaljon időpontot online!


Foglaljon időpontot szemészeti vizsgálatainkra, ahol a látásproblémák mellett, a gyulladásos szembetegségek diagnosztizálásával, valamint annak kezelésével is foglalkozunk! Gyermek és felnőtt szemvizsgálatainkra várjuk minden régi és új páciensünket a belváros szívében, családias és szakértő környezetben.

A látásvizsgálat egy dioptria meghatározás gépi és manuális úton, szemüveg felírás céljából, ami nem tartalmaz javallatot/szakvéleményt/leletet.

A teljeskörű szemvizsgálat a látásvizsgálaton kívül tartalmaz még egy átfogó szakorvosi szűrést (pl.: kancsalság, színlátás, szemnyomás és szemfenék vizsgálatát), melynek eredményéről szakvélemény/lelet készül.

Loading...

Made with by: blank

blank