Multi vs. magánoptika – 
pró és kontra


Multi vs. magánoptika – 
pró és kontra


A nagy multinacionális optikai láncok strukturális és üzletpolitikai felépítése merőben eltér egy magánoptikáétól, és ezzel nincs is semmi probléma, hiszen a kettő remekül megfér egymás mellett, mivel más-más szempontokat tartanak fontosnak.
Az alábbi sorokban azokat az aspektusokat emeljük ki, amik megkönnyíthetik a választást abban, hogy a legmegfelelőbb szolgáltatást kapja.

Mint ahogy bármilyen multinacionális cég, így az optikai láncok üzleti felépítése és készlete is azonos, hiszen ezzel tudják legjobban közvetíteni az egységet és a dinamikát. Ezzel ellentétben a magánszektorban, ahol a fontos az egyedi és sokszínű készlet, továbbá a barátságos, családias hangulat, az sem ritka, hogy az egész személyzet csak egy emberrel foglalkozik.

Szemvizsgálat

A vizsgálati mechanika is merőben más a két esetben, hiszen az elsőnél a dinamika fontossága miatt a sűrűn ütemezett vizsgálatok annyira elegendőek, hogy meghatározzanak egy pontos dioptriát vagy további vizsgálatot javasoljanak, ha komolyabb problémát sejtenek a háttérben. A magánoptikákban viszont sok esetben már magához a szemész orvoshoz kerülnek a páciensek, aki sokkal átfogóbb és mélyebb vizsgálati metódust követve szűri ki a lehetséges problémákat. A legjelentősebb különbség a gyerekszemészetnél van: ilyen vizsgálatokra szakosodott orvos nagyon kevés van az országban és javarészt a magán szektorban helyezkedik el.

Szemüvegek

Ami a szemüvegeket illeti, szintén éles a különbség a két fél üzlettípusa között. Az üzletláncok esetében a szemüveglencse választék lekorlátozódik egy egyszerűbb, standard palettára, hiszen ezek a lencsék, a statisztika alapján, a legtöbb ember számára megfelelőek. Vannak olyan esetlek viszont, ahol speciális, személyre szabott szemüveg lencsére van szükség és ezt az igényt legtöbb esetben egy magánoptika tudja kielégíteni, mivel ők több lencse gyártó céggel is kapcsolatban állnak, a standard paletta mellett náluk magas minőségű lencsék is elérhetőek.

Választék

Korábban már szót ejtettünk arról, hogy a multiknál fontos az egységesség. Ez legfőképp a keret választékon látszik, hiszen minden üzlet ugyanazzal a márkával és nagyon hasonló modellekkel dolgozik. Ezen a fronton a legnagyobb talán az eltérés, hiszen a magán üzletek igyekeznek minél különlegesebb, minél egyedibb és minőségibb keretekkel magukhoz csábítani a vásárlókat, pontosan azért, hogy a keret tökéletesen passzoljon a viselője arcához, stílusához és bátran hordja szemüvegét!

Összességében mindkét típusnak, cégműködésnek megvan a maga előnye és hátránya, csak rajtunk múlik, melyiket választjuk attól függően, milyen igényekre és problémákra keresünk megoldást.


Foglaljon időpontot online!


Foglaljon időpontot szemészeti vizsgálatainkra, ahol a látásproblémák mellett, a gyulladásos szembetegségek diagnosztizálásával, valamint annak kezelésével is foglalkozunk! Gyermek és felnőtt szemvizsgálatainkra várjuk minden régi és új páciensünket a belváros szívében, családias és szakértő környezetben.

A látásvizsgálat egy dioptria meghatározás gépi és manuális úton, szemüveg felírás céljából, ami nem tartalmaz javallatot/szakvéleményt/leletet.

A teljeskörű szemvizsgálat a látásvizsgálaton kívül tartalmaz még egy átfogó szakorvosi szűrést (pl.: kancsalság, színlátás, szemnyomás és szemfenék vizsgálatát), melynek eredményéről szakvélemény/lelet készül.

Loading...

Made with by: