Miért fontos a rendszeres látásvizsgálat?

Miért fontos a rendszeres látásvizsgálat?

Legtöbbünk félévente vagy évente kontroll vizsgálatokra jár különböző orvosokhoz, hogy prevenciós jelleggel, már a lehetséges egészségügyi probléma előszobájában észrevegye és ennélfogva kezelni tudja a felmerülő rendellenességeket.
Sajnos a látásunkkal és szemünkkel kapcsolatos vizsgálatok általában háttérbe szorulnak, ha rendszeres ellenőrzésről van szó, pedig szemünk állapotának folyamatos orvosi figyelemmel kísérése legalább olyan fontos, mint más periodikus kontroll vizsgálatok.

Minél hamarabb észrevesszük a problémát, annál jobban kezelhető

Akárcsak a fogászatnál: egy kisebb lyuk betömése és kezelése apró feladat, míg egy évek óta mélyülő, szuvasodó fog kezelése akár fogvesztéssel vagy gyökérkezeléssel is járhat.
Szintúgy, sokszor észre sem vesszük, hogy valami probléma van a szemünkkel, mivel lassan és apró lépésekben kezdődik el a szemünk romlása épp elegendő időt adva ezzel ahhoz, hogy hozzá szokjunk a látásunk megváltozott állapotához és ne tűnjön fel nekünk. Amikor már befolyásolja a mindennapi életünket látásunk minőség, csak akkor figyelünk fel rá és fordulunk orvoshoz.
A látás javításán kívül a szemvizsgálat más betegségek vagy később súlyos látásproblémákat okozó elváltozások korai felismerésében is segíthet, mint például a cukorbetegség, magas vérnyomás vagy szürke- és zöldhályog. Ezért javasolt a kétévenkénti látásvizsgálat, ami mindössze 15-20 percet vesz igénybe és teljesen fájdalommentes.

Kiváltképp fontos a gyermekek és idősek rendszeres szemvizsgálata, hiszen a fiataloknál akár egész életére problémát okozó látásromlás alakulhat ki, ha nem figyelünk rá és nem járunk rendszeres ellenőrzésre, az időseknél pedig az egyéb megbetegedések és a korral járó romlás nyomonkövetése és kezelése végett szükséges a folyamatos orvosi kontroll.

Optikánkban szakképzett optometristák és szemorvosok végzik a látásvizsgálatokat, a panaszoktól függően több fajta szemészeti berendezés rendelkezésre áll a felmerülő probléma feltárásához és az általános látás vizsgálatához.

A látásvizsgálatunk menetéről az alábbi oldalon olvashat részletesebben: Látásvizsgálat lépései a Régiposta Optikában.

Forduljon hozzánk bizalommal és foglaljon időpontot online vagy telefonon látásvizsgálatunkra!


Foglaljon időpontot online!


Foglaljon időpontot szemészeti vizsgálatainkra, ahol a látásproblémák mellett, a gyulladásos szembetegségek diagnosztizálásával, valamint annak kezelésével is foglalkozunk! Gyermek és felnőtt szemvizsgálatainkra várjuk minden régi és új páciensünket a belváros szívében, családias és szakértő környezetben.

A látásvizsgálat egy dioptria meghatározás gépi és manuális úton, szemüveg felírás céljából, ami nem tartalmaz javallatot/szakvéleményt/leletet.

A teljeskörű szemvizsgálat a látásvizsgálaton kívül tartalmaz még egy átfogó szakorvosi szűrést (pl.: kancsalság, színlátás, szemnyomás és szemfenék vizsgálatát), melynek eredményéről szakvélemény/lelet készül.

Loading...

Made with by: